"Spletkarim sa sopstvenom dušom"

Published on 11/09,2007

 Nakon očajničkog trganja i bega od sospstvenih emocija, pokušaja potiskivanja praznine u meni, zaista mi nije lako. Prvi put sam osetila nemoć, gubitak snage a ujedno nesnosnu želju da se trgnem i uspravim, baš kao i prava lavica. Tako me je društvo doživljavalo i vremenom su mi zbog te moje vizuelne jačine i moći nametnuli nešto u meni što u stvari nisam. Tvrde da sam izuzetno jaka, a samo se lažno osmehujem i glumim jer nisam želela da izneverim njihova iščekivanja i iluzije o meni.

Ranjiva sam  i tužna i dalje me ne popušta tuga zbog nečeg i nekog. Brojim dane, kao u vojsci, koliko je prošlo, koliko je još ostalo, hoće li mi tuga trajati nedeljama, mesecima ili..? 

Kažu da nikad lepše nisam izgledala, neznaju šta je razlog ali ja spolja blistam. Na trenutak mi to da trunku osmeha, samopouzdanja. Dobiju taj osmeh koji su navikli, izmame mi rumene obraze od stida od svih tih silnih komplimenata, ali ja njega iz glave ne mogu da izbacima. Prati me u stopu, i taman kada počnem da se "okrepljujem" od njega, da se posvećujem nekim duhovnim ispunjenjima sebe, pojavi mi se ta seta i tuga i opet suze, iznova i iznova. Ne mogu više ni da plačem, ni da slušam pesme koje me podsećaju na njega. Žao mi je jer mi se javi nesnosna želja da ga zaboravim, a zašto lažem samu sebe, ja to ne želim.Krijem se od njega, izbegavam svaki kontakt, razgovor i neznam kako uspevam, ali uspevam. Ne želim da znam ništa o njemu, da li je sam ili ne, da li možda i dalje misli na mene ili ne, Ne, ne želim da znam ništa o njemu i njegovom životu. Želim da znam samo da li je dobro. Sve ostalo mi je jako teško!

Proganja me jedna stvar koja me zaista guši, i neznam kako, ali to moram da izbacim iz sebe, sad..sutra ili za mesec-dva, ja to moram! Nakon mojih trideset i neke, ja sam prvi put zavolela nekog, iskreno, ono..zaista pravo. Zavolela sam "njega". Znam da je to to, jer ovaj osećaj nikad nisam imala. Nakon njegovog pitanja, dok smo još bili zajedno, nakon njegovih čestih pitanja :" Mirjana, da li me voliš", ja sam samo ćutala i gledala ga. Svaki naredni put kada me je pitao da li ga volim , ja sam opet ćutala. Sećam se sestrinih reči :"Izgubićeš ga, reci mu o osećanjima", a ja nisam smela jer sam se plašila toga što sam ga zavolela i nisam znala, nisam znala šta i kako s tim, kako ću mu reći, hoću li plakati, trebam li da plačem zbog toga!? Ja volim i to je meni bilo novo, još meni ne ispitan osećaj, i prvo sam morala to osećanje sebi da objasnim , pa tek njemu da kažem. Zašto mi nije pročitao iz tog ćutanja i pogleda šta sam mu govorila. A tako sam želela, Bog mi je svedok, ne lažem, znao je da sam ga zavolela.

To će me proganjati, stalno mi odzvanjaju njegova pitanja i moje ćutanje. Da li ja koja sam tolika "alapača" nisam smela da izgovorim jedno VOLIM TE. Kukavice, ako..ćuti, sad ćuti, slušaj tužne pesme i plači. Šetaj ulicama sama, namaži  lice skupom šminkom da ti se ne bi razlila od tolikih suza,  lažno se osmehuj a taj teret nosi sa sobom kao žig tvoje nemosti.

  


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=13672

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

One Response to "Spletkarim sa sopstvenom dušom" 1. Visit zaboravi

  Slušaj svoje srce. Uradi ono što osjećaš, pozovi ga, razgovaraj..riječi ponekad nadolaze same. Otputuj, posjeti ga. Dilemu moraš razriješiti. A kako - to znaš samo ti.
  Ja ti držim fige!:) 2. Visit mj

  @zaboravi..
  A ja ti šaljem pusu zbog tih figa i zbog ovog što si me delimično oraspoložila pred odlazak u navodni "provod" s curama :)!
  A razgovor, odlazak, razrešenje dileme čuvam za lični susret i moju ponovnu posetu Zagrebu. Biće mi mnogo toga jasnije kada se sretnemo, biće iskrenije i otvorenije i zrelije, naravno. Barem ja mislim da ću tad moći ispraviti grešku "ćutanja", ne zbog njegovog povratka meni već jer ću sebi tako olakšati!
  Aj bok..hvala! 3. Visit tuzna

  "a samo se lažno osmehujem i glumim jer nisam želela da izneverim njihova iščekivanja i iluzije o meni."pronadjoh se...u celom tekstu...samo sto ja imam duplo manje godina...pretpostavljam da zato duplo manje boli....ali,izdrzi...ne znam sta da kazem...saljem zagrljaj,ako ce pomoci...:** 4. Visit mj

  @tužna
  možda imaš duplo manje godina, i imaš, ali si meni prilično draga sa svojim zrelim komentarima, slatka si, hvala ti!
  Citiraću jedan još jedan deo mog posta "Moja utopija": "..poželela sam da se vratim 15 godina unazad, pomislim, manje će boleti..", ali nije tačno, isto je,isto boli, ali su rane i ožiljci drugačiji. S petnaest godina sam se mnogo brže "oporavljala" od krahova i tih boli. Sada sam zrelija i svaku patnju analiziram na poseban način. Sada volim, tada nisam znala..
  Pusa pametnice :) ! 5. Visit flordeluna

  sve prodje... ne brini, proci ce i tvoja tuga, i opet ces se zaljubiti, opet ces se smejati, opet ces na zivot gledati s pozitivne strane, i pitaces se zasto ranije nisi ostavilus tugu za sobom... ali, nazalost, taj odgovor neces naci...
  kiss 6. Visit mj

  @flordeluna
  Draga moja :), ajmo generacijo ti i ja da se zaljubimo ovih dana, ili ćemo sačekati proleće!?
  kiss i tebi! 7. Visit flordeluna

  Sta vise da cekamo? Dosta smo cekale, sada je idealno vreme za zaljubljivanje... nema cekanja :-) 8. Visit mj

  @flordeluna hihi..ja sam se ovih dana zaljubila u samu sebe. Slatka sam i medena, i dovoljna samoj sebi..(kako lažem ovo zadnje):) ! 9. Visit gaga13

  LEPO MI SPAVAJ I SLATKO SANJAJ,DRAGA PRIJATELJICE! 10. Visit mj

  @gaga13
  :) Kasno sam videla poruku, no hvala u svakom slučaju.
  Lepo spavaj i ti takođe, naravno, ovo se odnosi ako poruku pročitaš večeras, a ako je pročitaš u toku dana, želim ti dobro jutro ili dobar dan! 11. Visit flordeluna

  @mj:
  ajd` napisi nesto lepo... za tvoju i moju dusu :-) 12. Visit Janko

  Srce ce ti sve reci ! samo ga oslusni !
  Pozdrav 13. Visit mj

  @janko

  kako doći do tvog bloga? 14. Visit login

  login 15. Visit vans backpack

  Nazalost ja moram da glasam za sve 16. Visit nenad

  ljubav je ogledalo nashih dusha,u voljenoj osobi vidish velepnost svoje biti,neki prebole pre,neki kasnije...ja i posle niz dugih godina patim....sta cu kad sam narcis!!!